Colníci v Bardejove zaistili 135 gramov marihuany

06.07.2006 Prešov

Prešov/Bardejov 6. júla (TASR) - Kontrolná mobilná skupina bardejovskej stanice Colného úradu (CÚ) v Prešove zaistila 135 gramov omamnej látky marihuany.
Úlovok sa jej podaril počas monitoringu držby a pohybu tabakových výrobkov v prevádzkových a skladových priestoroch jedného daňového subjektu v okrese Bardejov.
Podľa dnešnej informácie hovorkyne CÚ Zuzany Kožuškovej zaistený objem marihuany predstavuje asi 200 dávok. Okrem toho colníci zhabali technologické zariadenie na pestovanie tropických rastlín. Látku i zariadenie spolu s udaním na osobu podozrivú zo spáchania trestného činu nedovolenej držby a výroby omamných látok a prekurzorov odovzdali colníci vyšetrovateľovi Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove.
Kožušková dodala, že kontrolu priestorov vykonali s pomocou služobného kynológa prešovskej pobočky Colného kriminálneho úradu a služobného psa určeného na vyhľadávanie omamných látok. Následný narkotest potvrdil prítomnosť tetra– hydro-canabinolu v zaistenej látke.
 

Vyberte región